Filter hier

Verfijn je keuze

Welk bedrag wil je uitgeven?

Tussen:

Een kleur in gedachten?
Van een bepaald merk?
Welke stijl zoek je?
Voor wie is het?

Onze rating

Wijndecanteerders & beluchters

Een decanteerkaraf is ontworpen om het bezinksel dat onderin de fles of karaf zit, in de karaf achterblijft. De wijndecanteerder van Balvi in de vorm van een enorm wijnglas is handig, maar ook leuk om naar te kijken. Daarnaast heeft Living.nl allerlei mooie karaffen van Schott Zwiesel, Leonardo, Eva Solo en Menu. Praktisch kan dus ook heel mooi zijn, want deze decanteerders zijn een echte toevoeging aan een gedekte tafel. Wijnbeluchters zijn ook van belang voor een volledige wijnbeleving.

Meer over Wijndecanteerders & beluchters

 

Wijn beluchten

Met een wijnbeluchter laat je de wijn ademen wat de smaak en geur ten goede komt. De geur wordt zachter en de smaak voller en zachter. Door de wijn door een wijnbeluchter te schenken wordt zuurstof toegevoegd. Dit beluchten, ook wel karafferen genoemd, kan ook in een karaf, wanneer de wijn de tijd krijgt om te ademen. Daarbij is het belangrijk dat de temperatuur onder controle blijft, bijvoorbeeld door middel van een koeler. Een wijnbeluchter is een makkelijker alternatief en is betaalbaar, ook niet verkeerd! Beluchten is voornamelijk van nut bij jonge wijnen. Deze profiteren van de zuurstof doordat deze nog veel structuur hebben en 'gesloten' zijn. Bij zeer oude wijnen wordt afgeraden om de wijn te beluchten. Het direct uit de fles schenken in een fles geeft dit type wijn voldoende zuurstof.

Wijn decanteren

Decanteren is dan weer het overschenken van een vaak oudere wijn in een karaf om het droesem (wat ook wel bezinksel wordt genoemd) te scheiden van de wijn. Het bezinksel blijft achter in de karaf en je kunt heerlijk genieten van je lekkere wijn. Ook bij een jongere wijn kan decanteren handig zijn om de wijn te beluchten. Let er wel op dat je de wijn niet teveel laat ademen.