Filter hier

Verfijn je keuze

Welk bedrag wil je uitgeven?

Tussen:

Van een bepaald merk?

Onze rating

Trendkleur alert: denimblauw

Of je blauw nu voornamelijk associeert met de geboorte van een jongen, een zonnige zomerdag of een koude douche; blauw kom je elke dag in een groot aantal variaties tegen. Het is de kleur van de lucht, van de zee, maar ook van de spijkerbroek waar je jaren plezier van hebt. Om blauw kan je niet heen - en dit jaar zeker niet. Blauw is namelijk één van dé trendkleuren op het moment. 

Kleur je interieur

Je zal de tint steeds vaker in interieurs terugzien, denk bijvoorbeeld aan een tafeltje, kussen of tafellamp in die kleur. Echte waaghalzen kiezen misschien wel voor een bank in die kleur of smeren de tint op de wand. Eén ding is zeker: saai wordt het met blauw niet. Dit komt met name door de vele tinten en gradaties waarin de kleur komt.

Combineren
Door al die 'fifty shades of blue' zijn er altijd wel een aantal kleuren die jouw tint blauw prachtig complementeren. Combineer je denim blauw bijvoorbeeld met lichte tinten voor een fris, landelijk en luchtig gevoel. Mix and match je blauw met donkere meubels en hout,dan krijg je juist een wat stoerder en dramatischer effect. Wil je helemaal trendy zijn? Combineer blauw dan met terracotta en roze voor een hip, warm en bohemian effect.

Fashion
Ook in de mode zie je denimblauw natuurlijk al jáááren. Naast spijkerbroeken zijn spijkerjasjes ook nog steeds helemaal hot. Daarnaast zijn blauwe horlogebandjes, kettingen of andere fashionaccessoires helemaal hip and happening. En met een reden! Blauw staat namelijk goed bij elke huidskleur. Krijgt jouw zomergarderobe een blauwe gloed?