Filter hier

Verfijn je keuze

Welk bedrag wil je uitgeven?

Tussen:

Een kleur in gedachten?
Van een bepaald merk?
Voor wie is het?
Welke stijl zoek je?

Onze rating

Tafeltje dekje: hoe dek je de mooiste paastafel?

Heb je al trek? Het is namelijk bijna Pasen: de dag die bijna iedereen toch wel gelijkstelt aan eieren zoeken en vooral veel lekker eten. Heb jij je schoonouders, vrienden broer of zus al uitgenodigd voor een paasbrunch? Wij geven je een aantal tips waarmee je je paastafel op zijn paasbest aan kunt kleden. De ingrediënten? Een mooi tafelkleed, fijn servies en leuke accessoires...

Tip 1: Een mooi gedekte tafel begint natuurlijk bij een gezellig tafelkleed. Nu kun je natuurlijk kiezen voor dé paaskleur, geel, maar er zijn zoveel meer kleuren waar je dat vrolijke lentegevoel van krijgt. Je tafelkleed is de basis, dus kies vooral voor een kleed in rustige tinten of één basiskleur. Juist het servies en je tafelaccessoires moeten gaan shinen, dus ga vooral niet all-out met het kleed. Bloemetjes of andere drukke patronen? Bewaar die voor voor de schaaltjes of etagère. Enne... niet knoeien he? 

Tip 2: Wij zijn niet vies van mooi servies. Je eitje of broodje smaakt toch altijd nét iets lekkerder als je het eet van een mooi bordje. Het oog eet namelijk eerst. Kies voor een fonkelwitte serviesset of ga juist voor een roze of groen kleurtje. Bordjes, schaaltjes, kopjes en glazen zijn belangrijk, maar vergeet ook het bestek niet. De klassieke zilveren lepels, vorken en messen geven je tafel een chique look, maar wil je nét iets meer pit aan je tafel geven? Kies dan voor koper- of goudkleurig bestek. En waarom maar één kleur kiezen als je ook kunt mixen and matchen? Gebruik ook bordjes in verschillende formaten en meerdere schalen en snijplanken om de broodjes en het fruit op te serveren. Alles mag, zolang je er maar blij van wordt!

Tip 3: Ook mogen de tafelaccessoires niet worden vergeten. En dan hebben we het niet alleen over een onderzetter of snijplank. Leuke eierdopjes, mooie servetten, maar ook fijne kandelaren of vazen met kleurrijke bloemen tillen je paastafel naar een hoger niveau. Schuilt er in jou een creabea? Ga dan aan de gang met de eieren: schrijf de naam van je gasten op de eitjes of maak er een decoratieve tekening op. Ook kun je een aantal eitjes legen en vullen met kleine bloemetjes. Een kleine moeite, maar met een groots effect. Eet smakelijk!