Filter hier

Verfijn je keuze

Welk bedrag wil je uitgeven?

Tussen:

Een kleur in gedachten?
Van een bepaald merk?
Voor wie is het?
Welke stijl zoek je?

Onze rating

5x van binnen- naar buitenleven

Doordat de temperaturen zo nu en dan de lucht in schieten en we al vaker een lach op ons gezicht zien, merken we al volop dat het voorjaar is. Langzamerhand verplaatsen we onze spullen van binnen- naar buiten om zoveel mogelijk vitamine D tot ons te krijgen. Met 5 handige en inspirerende tips zijn jouw tuin en terras helemaal klaar voor de lente. 

Tip #1: Start met moestuinieren
Het is een geschikte periode om de tuin in te gaan met wat groen en potjes en bakjes. Op Living.nl vind je de basis om met moestuinen te starten. Zo heb je van het merk Elho een handige kweekset om kruiden te kweken op een simpele manier. Voor je het weet, fleurt het groen het terras op én kun je de kruiden over je gerecht strooien. Het voordeel van moestuinieren? Op de iets regenachtigere dagen verplaats je je werkplaats gewoon naar binnen. Gebruik naambordjes om aan te geven welke kruiden in welk potje staan.

Tip #2: Lekker loungen
Of je nu een compleet tuinstel klaar hebt staan om de tuin in te slepen of die loungeplek nog moet gaan creëren, je maakt het terras comfortabel door wat plaids en kussens van binnen mee te nemen naar buiten. Een combinatie van frisse, vrolijke en basic kussens en plaids geven het terras een persoonlijke uitstraling. Vergeet niet de plaids en kussens 's avonds mee naar binnen te nemen, zodat ze niet vochtig worden in de natuur.

Tip #3: Bloemen en planten
Naast de kruiden die je zelf kunt gaan kweken, zijn bloemen en planten onmisbaar voor de leefbaarheid op het terras. Kies voor hangende planten in hanging baskets of schaf een brede plantenbak aan waar je meerdere soorten planten en bloemen kunt stylen in een passend geheel. Ook de basic terracotta bloempotten mogen weer gezien worden, plaats meerdere items en vormen bij elkaar.

Tip #4: Tuinverlichting
Een basis voor tuinverlichting bestaat uit hanglampen, staande lampen en lampen voor op tafel. Je kunt kiezen voor lampen van dezelfde serie in verschillende uitvoeringen of voor losse exemplaren die je zelf bij elkaar vindt passen. Voor tuinfeestjes op een warme zomeravond is sfeerverlichting naast de basisverlichting het meest geschikt. Kies voor verlichting, zoals lichtsnoeren en lampions om fijne lichteffecten te creëren. Neem ook de kaarsen van binnen mee naar buiten.

Tip #5: Buitenhaarden
In deze tijd van het jaar, nu de zwoele zomeravonden nog niet helemaal voor ons weggelegd zijn, kun je warmte creëren door een sfeerhaard op het terras te plaatsen. Op Living.nl vind je van Esschert Design een aantal stijlvolle haarden die je met een aantal goede hout blokken op temperatuur houdt. Met plaids, wijn en vrienden om je heen, voelt het toch een beetje als de zomer.